Svach ́s Old Well Mizunara, evropský unikát, 25 panáčků čeká v Hells!

Old Well Mizunara

Podařilo se nám sehnat lahev Svach ́s Old Well Mizunara whisky a celých 25 panáčků čeká nedočkavé zvědavce! Jedná se o naprostý unikát Evropského rozsahu, který je beznadějně vyprodán.

„Den D je tu a můžeme s hrdostí oznámit, že očekávaná láhev Old Well Mizunara jde do prodeje. Víme, není to úplně levné, ale tahle lahvinka za to opravdu stojí. Jedná se o středně vypalovaný panenský sud, v kterém whisky ležela 12 měsíců a je to 100% Mizunara. Jeho cena je tak vysoká, že jsme se rozhodovali, jestli koupíme služební auto, nebo sud 🙂 Údajně se používají i sudy, kde jsou pouze čela z Mizunary, nebo sudy již několikrát použité. Z našeho sudu vůně a chuť Mizunary přímo čiší, nemusíte jí někde hledat. Pokud máme správné informace, první Mizunara sud ve střední Evropě je právě od nás.“ – text k oficiálnímu zahájení prodeje destilérkou Svach.

Tato single malt whisky z české destilérky Svach zrála 3 roky v sudu po Bourbonu, následně byla přečerpána do sudu z japonského vodního sudu Mizunara, kde dozrávala dalších 12 měsíců.

MIZUNARA

Jedná se o japonský vodní dub, který není primárně určen na výrobu sudů, neboť jeho dřevo je porézní a sukovité. Jeho vlastnosti ale přebíjejí problémy s výrobou spojené a vždy se nějaký takový sud objeví na aukcích, burzách či u specializovaných prodejců, ovšem za mnohonásobně vyšší cenu, než ten nejlepší sud z Evropy, či USA, je tedy velmi vzácný a velmi drahý. Projevuje se aromatem santalového dřeva, orientálního koření, vanilky a dalších vůní a chutí, které teď máte možnost prozkoumat.