Raritní piva exkluzivně v Hells!

Raritní piva

VYPRODÁNO…

Podařilo se nám sehnat dva druhy zcela raritních a velice špatně dostupných piv. Tak raritních, že jsou mnohdy dostupná pouze na černém trhu.

Emelisse EisbockEMELISSE Eisbock

  • Výrobce: EMELISSE Brouwerij
  • Oblast: Holandsko
  • Styl: Eisbock
  • Alkohol: 26 %

EMELISSE Eisbock rozhodně není obyčejné pivo. Je nutné k němu přistupovat trochu jinak než k jakémukoli jinému „ALEs“. Co by mohlo být zajímavější než pivo s obsahem alkoholu 13 %? Co třeba pivo s obsahem alkoholu 26 %? Asi si říkáte, je to ještě pivo? Zakladatel pivovaru a vrchní sládek Jens van Stee o tomto zvláštnímu pivu říká: „Emelisse Eisbock vyrábíme z našeho klasického „Barley Wine“. Pivo zmrazíme na mínus 20°C a extrahujeme alkohol, barvu a chuť. Není to složité, neboť, jak známo, alkohol má v mraze poněkud delší výdrž než voda. Ve skutečnosti se jedná o obrácený proces výroby. Místo bodu varu se soustředíme na bod tání. Voda zmrzne, my led odstraníme a výsledkem je husté, maximálně koncentrované, plné a syrové pivo s množstvím chutí a nevídanou silou alkoholu“. V chuti dominuje hřejivá sladkost s příchutí lékořice, třtinového cukru a portského vína. Je to pivo pro skutečné fajnšmekry, takže určitě nehltat, ale pomalu vychutnávat!

Westvleteren Trappist 12Westvleteren Trappist 12

  • Výrobce: WESTVLETEREN
  • Oblast: Belgie
  • Styl: Trappist Strong Dark ALE
  • Alkohol: 10,2 %

Westvleteren Trappist 12 je vzácné pivo bez etikety na lahvi (identifikační znak je pouze zátka), které několikrát za sebou získalo ocenění nejlepší pivo světa. Na trhu je ovšem podobně jako další piva pocházející z opatství Westvleteren bohužel neobchodovatelné. Westvleteren Trappist 12 se hned na začátku pochlubí krémovou pěnou úchvatné konzistence, sladová vůně s jemným dotekem karamelu prochází do mohutné a perfektně vyvážené sladko-hořké chuti bezchybné kvality s příchutí chmelu, pražené kávy a karamelu. A hodnocení? Jasných deset, a bez zaváhání! Kdo tohle pivo ještě neochutnal, těžko uvěří, ale tohle pivo je prostě unikátní.