I prohibice může býti užitečnou…

Opět jsme nakoupili hromadu zajímavých laskomin z celého světa. Tentokrát s myšlenkou, že i prohibice může být k něčemu dobrá… 🙂

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/17039377_10154327318301146_7512382273445800637_o.jpg?oh=d96516d4c159dd4b05e83862c9893458&oe=592D88C7

 

Ole Smoky: Original American Moonshine

Whisky, Tenessee, 50 %

Jemná, sto let stará receptura bílé hladké whisky s kouřovým nádechem. Způsob výroby určila doba prohibice, kdy se na území USA podomácku vyráběly všemožné destiláty, což dalo vzniknout i této netradiční whisky.

Ole Smoky: Cinnamon American Moonshine

Whisky, Tenessee. 40 %

Ochucená blendovaná whisky Ole Smoky s příchutí skořice. Na začátku výrazná a příjemně štiplavá, na závěr ukáže svou jemnost a rozvine svůj kouřový charakter. Rozšiřujeme tak portfolio drinků se skořcovým nádechem.

Rodinný podnik Ole Smoky s kořeny zapuštěnými v Appalačském pohoří zaujímá v historii místo vůbec prvního licencovaného lihovaru na východě státu Tennessee. Díky tradičnímu způsobu destilování, neustálému zdokonalování procesu výroby, a v neposlední řadě silné vůli obstát v těžkých ekonomických časech, patří dnes Ole Smoky ke špičkám v oboru. Nechte si vyprávět příběhy indiánského kmene Apalačiů ukryté v jemné chuti tohoto kukuřičného destilátu a vyberte si z široké palety příchutí a směsí ovoce z palírny Ole Smoky Tennessee Moonshine.

Dubliner: Irish Whiskey

Whiskey, Irsko, 40 %

Jemná irská whiskey, která zrála v sudu po bourbonu. Je vyrobena směsí sladových a obilných whiskey, které osobně vybíral a míchal blend master John Drennan. Její aroma připomíná ovocný sad s dotekem medu. V chuti jsou patrné sladové tóny, doplněné medem a jemným dotekem bílého pepře. Jedná se o hřejivou a hladkou whiskey.

Dubliner je nová irská whisky, která je odrazem města Dublin, proslulým svou bohatou kulturní historií přesahující 1 000 let. I proto je plněna do typicky irské lahve známe jako craic. Jedná se pečlivě blendovanou směs sladových a obilných whisky, které zrají v sudech po bourbonu.

Rebel Yell: Small Batch Reserve Bourbon

Bourbon, Kentucky, 45,3 %

Komplexní pšeničný burbon z Kentucky. Díky dlouhému zrání v sudu je tento burbon velmi jemný, s tóny vanilky a dubového dřeva.

Greenall’s: Original London Dry Gin

Gin, Anglie, 37,5 %

Gin Greenall’s je hladký, výrazný ale snadno pitelný díky vybalancované chuti bylinek a citrusových tónů.

Baron Hildprandt: Ze zralých hrušek

Ovocná specialita, Jižní Čechy, 40 %

Poctivý destilát z prvotřídních hrušek z jižních Čech. Díky pečlivé práci mistra destilatéra pana Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality. Vyznačuje se harmonickou, ovocnou a lehce nasládlou chutí.

Baron Hildprandt: Ze zralých malin

Ovocná specialita, Jižní Čechy, 40 %

Poctivý destilát vyrobený macerací prvotřídních malin z jižních Čech. Díky pečlivé práci mistra destilatéra pana Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality. Vyznačuje se harmonickou, ovocnou a lehce nasládlou chutí.

Když baron František Hildprandt zakládal v roce 1885 zámeckou palírnu přímo naproti svému vodnímu zámku v Blatné, jistě netušil, že následujících víc než sto let jeho rod vyžene z Čech až do Etiopie a složitou cestou zase zpět. Dnes už opět zámecká palírna dává slávu ovocným destilátům, v nichž se při staření v dubových sudech setkává výjimečná jakost jihočeského ovoce s jedinečnou rodinnou tradicí. Výsledkem je čistě přírodní specialita s rafinovanou ovocnou chutí i vůní a aristokraticky jemným charakterem.
Specialita z kvalitního ovoce z jižních Čech se vyrábí v historické palírně v Blatné pod dohledem mistra destilatéra Václava Šitnera. Inspirací pro jeho vznik je původní receptura z dob založení lihovaru Františkem Hildprandtem. Destilát vyzrával v dubových sudech po dobu minimálně 1 roku. Vyznačuje se harmonickou, ovocnou a lehce nasládlou chutí.

Rebellion: Spiced Rum

Rum, Karibik, 37,5 %

Rebellion Rum je obzvláště jemný blend autentických karibských rumů, který svou chutí vychází z tradice klasických rumů. Rebellion Spiced perfektně uspokojuje současnou poptávku po plnější chuti rumů. Při výrobě se používá pravé, celé koření, na rozdíl od běžné praxe užívání esencí. Rebellion je destilovaný do plné síly 37,5% alkoholu, takže splňuje podmínky, aby byl evidován jako rum.

Rebellion – značka, která pro vás připravila obzvláště jemný blend autentických karibských rumů. Svou chutí vychází z tradice klasických rumů. Název je inspirován dávnými pirátskými časy a rebelskými aktivitami námořníků. Rebellion je zároveň rebelem na scéně, protože na rozdíl od konkurence přináší plnou chuť bez jakýchkoliv kompromisů.

Bonpland: Rum Rouge

Rum, Německo, 40 %

Blend rumů Rouge z karibské oblasti získává svou opulentní vůni po zrání v barikových sudech po Pinot Noir z Falckého vinařství Friedrich Becker. Vůně čokolády, rozinek a červených bobulovitých plodů z něj činí ideálního společníka při chladných zimních dnech.

Když se novopečený otec Aimé Bonpland dozvěděl o narození syna na jedné z jeho vinic, vykřikl radostí: „Grace à Dieu, un bon plant!” v překladu:  „Díky bohu za tak krásnou úrodu!“ A tak začal příběh našeho rumu BONPLAND, který nese jméno příslušníka společenské elity 18. století.
V roce 1799 se francouzský lékař a přírodovědec pustil do epochální cesty objevení Ameriky společně s Alexanderem von Humboldtem, přezdívaným také jako německý Columbus. Z této doby se dochovaly Bonplandovi poznámky a věda tomuto muži vděčí za objevy tisíců nových rostlinných a živočišných druhů. Destiláty, které se vyrábí v dnešní době pod značkou Bonpland jsou jmenovcem pro rum, který spojuje největší poklady ze vzdálených palíren s pradávným uměním starých německých manufaktur. Bonpland Rum zraje v pohraniční oblasti Německa, Lucemburska a Francie v těch nejkvalitnějších vinných sudech, které v Německu můžete najít. Rumy Bonpland jsou jedinečné svou ovocnou elegancí cizokrajných bylin. S cílem zdůraznit jejich chuťový charakter se při jejich výrobě nepoužívá žádný cukr ani barvivo. Destiláty nejsou vystavovány ani studené filtraci.

Nikka Taketsuru: Pure Malt

Whisky, Japonsko, 43 %

Vizionář Masataka Taketsuru stál v roce 1924 u zrodu první japonské whisky. Ta má dnes ve světě veliké renomé a milovníci whisky z celého světa oceňují její čistotu a jemnost.
Tato sladová whisky bez udání stáří, nesoucí jméno zakladatele společnosti Nikka, byla vyrobena v roce 2014. Jedná se o blend sladových whisky stařených v průměru 10 let v různých typech dubových sudů. Vysoký podíl maltů z destilerie Miyagikyo dodává této whisky čerstvý ovocný charakter, doprovázený vyzrálými vůněmi, o něž se postaraly zejména sudy po sherry.